Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Жана Цонева е политически антрополог, чиито материали се

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Жана Цонева е политически антрополог, чиито материали се
Коментари Харесай

Българка с материали в Ал Джазира и Интерпендънт: Данъчната ни система произвежда неравенства, социалната води война с бедните

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Д-р Жана Цонева е политически антрополог, чиито материали се употребяват в международни медии като Ал Джазира и Интерпендънт. Тя е част от колектив за проучвания върху трудови права (КОИ) и гостува във вечерното шоу на Слави Трифонов:  

" Корупцията би трябвало да се бори освен със закони, само че и с стопански ограничения, които пресичат в основата нейната демонстрация. Нека не се лъжем. Парите са власт. И колкото повече пари имаш, толкоз повече власт можеш да упражняваш над хората. Ако реформираме нашата стопанска система, няма да има потребност да наказваме показалите корупция. България е най-неравната в Европейски Съюз, ние сме първенци по беднотия и по неравенства. 

Америка си легализираха корупцията, това е една от най-корумпираните страни. Там се връщат картини от някакви дикенсови сюжети. Много се усилват и там неравенствата. Добре е в страни, където има мощни синдикати, с хубави регулации. 

Трябва да се лимитират неравенствата. Данъчната ни система създава страхотни неравенства. Социалната система води война с бедните, а не с бедността. Трябва да се сътвори нов политически индивид, който да съставлява хората от политиката. Защото партиите в България са на бизнеса. 

Хората виждат, че нищо не се взема решение с гласоподаване. Няма страни с плосък налог, имат прогресивни скали страните. В България има доплащания в лечебните заведения и детските градини. Решението е напредничав налог ", счита гостенката.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР